语法选择题100题复习范围

xiaoxiao 1月前 6

Multiple choice 
1. He invited all of his ______ to join his wedding party. A. comrade-in-arms         B. comrades-in-arms C. comrade-in-arm      D. comrades-in-arm 
2. When Linda was a child, her mother always let her have ______ bed. A. breakfast in         B. the breakfast in the      C. the breakfast in        D. breakfast in the 
3. The gold watch had belonged to me for years, but the police refused to believe it was ______. 
A. mine    B. my      C. me   D. I?s 
4. His score on the exam was ______ to qualify him for a graduate program. 
A. too good    B. good enough   C. as high as     D. well enough 5. I ______ go to bed until I ______ finished my work. 
A. don?t/had    B. didn?t/have    C. don?t/have   D. didn?t/had 6. We must have an engineer ______ the workers build the house. A. to see      B. see      C. seeing      D. seen 
7. I ______ swimming in the river and I always _____ to swim when I can. 
A. like/go          B. am being liked/am going C. am liking/have gone            D. have liked/have been going 8. The little boy dare not go to church, ______? 
A. does he     B. daren?t he    C. dare he     D. doesn?t he  9. Geometry, ______ I know nothing, seems a very dull subject. A. that      B. about that    C. about which    D. which 10. There ______ in this room. 
A. are too much furniture      B. is too many furnitures C. is too much furniture     D. are too much furnitures 11. The room was small and contained far too ______. 
A. much new furniture       C. much new furnitures B. many new furniture       D. many new furnitures 12. Mary?s dress is similar in appearance to her ______. A. elder sister         B. elder sister?s     C. elder sisters         D. elder sisters dress 13. Physics _____ with matter and motion. 
A. deal      B. deals      C. dealing     D. are 
14. The investigators found that more should be done for ______ in India. A. those poor    B. a poor      C. poor      D. the poor 
15. With the miniaturization of the structural components the weight of these electric devices has decreased ________ 30 percent. A. as      B. with     C. in      D. by 
16. As he is not in good health, he goes to his factory only ______ just to 
learn something about the progress of experiment. A. once a week            B. one week    C. one time a week       D. one a week 
17. The little baby was left alone, with ______ to look after it. A. someone    B. anyone     C. not one    D. no one 18. Children can usually dress ______ by the age of five. 
A. him      B. them     C. hiself    D. themselves 19. I don?t know whether small oranges are sweeter than big ______. A. those     B. ones     C. one     D. that 20. A new shopping center on the north side will have ______. 
A. five hundred more than shops  B. as more than five hundred shops C. five hundred shops more than    D. more than five hundred shops 21. Her little car isn?t ______ to seat more than two people comfortably. A. big enough   B. enough big  C. so big enough   D. big as enough 22. I was worried very much because I?ll miss my flight if the bus arrives ______.  
A. lately      B. late      C. latter     D. more later 23. If it is fine tomorrow, we ______ a football match. 
A. have      B. will have     C. has      D. shall has 24.“Tom graduated from college at a very young age.”  “He ______ have been an outstanding student.” 
A. must     B. could     C. should    D. might 25.He said that he dropped his bag when he ______ for the bus. 
A. was runing    B. was running   C. were running  D. is running 26. “What did you do in the garden?” 
“I watched my father ______ his motorbike.” 
A. to repair     B. repaired     C. repairing    D. repairs 27. I regret ______ you that your application has been refused. A. informing          B. being informed     C. to be informed        D. to inform 
28.There is something wrong with my TV set, I must have it ______. A. checking     B. check      C. to check     D. checked 29.Shanghai ______ on the Huangpu River. 
A. stand      B. stands      C. is being stand D. has stood 30.______ careless, or you will make mistakes. 
A. Be not     B. Not be     C. Don?t     D. Don?t be 31.If it ______,the match will be postponed. 
A. has been rained   B. does rain  C. rains     D. is rained 32. You?d rather watch TV this evening, ______? 
A. isn?t it       B. hadn?t you    C. wouldn?t you  D. won?t you 33. All these dictionaries are a great help to you, ______? A. are they                  B. aren?t they   
C. are all these dictionaries      D. aren?t all these dictionaries 
34. Your friend needs to come earlier, ______? 
A. does he     B. doesn?t he    C. need he    D. needn?t he 
35. The robber told him that he had better keep silent ______ he wanted to get into trouble 
A. if       B. unless      C. otherwise  D. whether 
36. I don?t know why she?s looking at me ______ she knew me. I?ve never seen her before in my life. 
A. as       B. although     C. even if    D. as if 
37. He went to work so late ______ the manager had to send for him again before he arrived. 
A. as       B. that      C. for      D. when 38.Everything ______ if Albert hadn?t called the fire brigade. A. will be destroyed       B. will have been destroyed    C. would be destroyed     D. would have been destroyed 
39.The teacher suggested that each student ______ a plan for the vacation. 
A. made      B. make      C. makes    D. will make 40.Not until I shouted at the top of my voice ______ his head. A. that he turned        B. did he turn     C. he didn?t turn        D. he had turned  
41. He was eager to make some extra money, since during these years he could hardly live on his_______.     
A. little wage    B. few wage    C. wage     D. wages 
42. She is such an irritating woman, I don?t know how you can ______ her. 
A. put up     B. stand up to    C. stand with   D. put up with 43. He has promised to give up ______ hundreds of times. 
A. tobacco     B. tobacco     C. the tobacco  D. tobaccos 44. They received ______ of letters about their TV programs. A. dozen      B. dozen and dozen   C score  D. dozens 45. In one year rats eat 40 to 50 times ______ weight. 
A. its     B. and      C. their    D. theirs 46. The modern machine proved ______ in heart surgery. A. high valuable    B. highly valuable     C. valuable high    D. valuable highly 
47. If it is fine tomorrow, we ______ a football match. 
A. have     B. will have     C. has      D. shall has 48. “I don?t like to travel. ”“Have you ever _____ in an airplane?” A. flying      B. flew      C. flowed    D. flown 49.  Each of you ______ responsible for the accident. A. am      B. be       C. is      D. are 
50. Only when you have obtained sufficient data ______ come to a sound conclusion. 
A. can you    B. you can      C. would you    D. you would 51. Mother cut the cloth with ______ scissors. 
A.a       B.  two        C.  a couple of         D.  a pair of 52. Although the town had been attacked by the storm several times, ______ was done. 
A. a few damages             B. few damages     C. little damage               D. a little damage 
53. Despite the traffic lights ahead, the car continued ______ full speed. A. with           B. in           C. on             D. at 
54. Neither their parents nor their friends have approved ______ their marriage yet. 
A. for            B. of          C. to               D. with 55. You?re welcome to my house ______ time you?d like. 
A. the          B.  any         C.  no             D.  some 56. I cannot invited ______ of you, since I?ve got only one extra ticket. A. either        B. both          C. some            D. one 57. You shouldn?t stop your car here since there is a sign ?______?. A. Not Parking                   B.  No Park          C.  No Parking                  D. Not a Park 
58. The parents and the children will have to leave the country ______ good. 
A. with        B. over           C.  on             D.  for 59. When I am in trouble, my friends will give me their hands without ______ hesitation. 
A. some       B. a             C. any               D. the 
60. We should always keep ______ well-informed of the changing information. 
A. us         B. ours          C. ourselves           D. we  
61. The manager promised to keep me ______ of how our business was going on.  
A. to be informed                  B. informing       C. on informing                   D. informed 
62.Some passengers are reading the morning paper, others are talking with one another, ______ nervously for the train. 
A. to wait      B. waiting       C. are waiting      D. being waited 63. Stan spent half a year ______ material for his new book. 
A. to collect    B. collect        C. collected        D. collecting 64. It is impossible for the plan ______. 
A. to put into practice                B. to be put into practice C. not to put into practice             D. to be not put into practice 65. But for your advice, I ______ into trouble. 
A. would get    B. might have go    C. got          D. should get 
66. I didn?t go to the party, but I do wish I _____ there. 
A. was        B. were           C. had been        D. went 67. ______ you try, you?ll never lose your English accent. A. No matter what                   B. How hard       C. No matter how hard                D. Whatever hard 
68. The book is for the students ______ native language is not Chinese to study in a Chinese college or university. 
A. of whom     B. that           C. their          D. whose 69. That?s the doctor ______ on the seriously wounded man. A. who he operated                   B. that he operated C. that operated him                  D. who operated 
70. He burned all the important documents ______ that they should fall into the enemy?s hands. 
A. unless       B. so            C. for fear        D. lest 
71. I won?t lend any money to Joe because I am afraid ______ he will forget to pay it back. 
A. if        B. whether          C. that           D. of 
72. ______ he was caught cheating on the exam, Oliver had been considered to be an honest boy. 
A. When    B. After            C. Although       D. Before 73. I punish the child ______ he should make the same mistake again. A. as       B. because         C. lest             D. unless 
74. I am pleased with what you have told me and ______ you have given me. 
A. all what    B. all that        C. which           D. all whatever 75. Nuclear weapon is considered the most terrible weapon of war ______ man has invented. 
A. which     B. that           C. as              D. since 76. I promise you that I ______ you a present next week. A. will give                 B. will have given      C. shall give                 D. shall have given 
77. The time will surely come ______ ordinary people could operate computers as well. 
A. while        B. when          C. as             D. on which 78. This machine is new. ______, it is in excellent condition. 
A. Furthermore   B. However       C. Otherwise      D. but 
79. You should get the license in two weeks; ______ you?ll have to pay a fine. 
A. yet           B. still           C. or          D. consequently 80. He had a large collection of books, ______ are written in foreign languages. 
A. many                     B. many ones of which   C. many of which              D. many in which 

123
81. If reading is to accomplish anything more than passing time, it ______ be active. 
A. may not       B. must         C. might          D. is not 82. You ______ your seats today if you want to go to the game. 
A. had better to reserve                    B. had better reserve   C. had to better reserve                    D. had to reserve better 83. I ______ the operation unless it is absolutely necessary. 
A. would rather not have                   B. would not rather had C. rather would not have                   D. rather not would have 84. He fulfilled the plan earlier than he ______. 
A. had expected                          B. expecting         C. should expect                          D. would expect 85. One of the statements ______ to be untrue. 
A. is turned out                           B. has turned out     C. have been turned out                     D. have turned out 
86. I don?t know whether it will rain or not, but if it ______ rain, I shall stay at home. 
A. will        B. did           C. does             D. shall 87. Here ______ you want to see. 
A. the manager comes                    B. comes the manager C. comes a manager                      D. is coming a manager 88. .What I was uncertain about ______ whether they could overcome the difficulties. 
A. is          B. will be       C. had been          D. was 89. I won?t pay $20 for the coat; it?s not worth ______. 
A. all that much                         B. that much all C. that all much                         D. much all that 90. The new type of machine ______ the year after next. 
A. is going to turn out           B. is going to being turned out C. is going to have turned out    D. is going to be turned out  91. You will have to practice ______ times before you can do it.  
A. many more   B. more several    C. more often     D. more many 92. I have been going to Shanghai ______ than I used to. 
A. lesser        B. less           C. fewer         D. less often 93. Tuition at American university runs ______ one thousand dollars a semester. 
A. so high as                   B. as high to C. as high as                   D. as higher than 
94. I enjoy the concert last night; they played ______ beautiful music. A. such        B. such a            C. so          D. so a 95. Several days ______, I saw the man again on the street. 
A. late         B. later             C. latter         D. last 96. Is his action consistent ______ his principles? 
A. with        B. in               C. of            D. by 97. He is by far the best player ______ the team. 
A. for         B. on               C. in            D. to 
98. A foreign firm has bought more than half of the shares in his company and ______.  
A. got over it                   B. overtaken it C. taken it over                 D. overcome it  
99. After a heated bargaining they agreed ______ the price for the car.  A. to           B. with           C. on             D. in  
100. _______ all the difficulties and discomforts, they went on working at the design. 
A. Because of                  B. In proportion with C. As a result of                D. In spite of  Keys: 1-5  DAABD  11-15 ABBDD  21-25 ABBAB  31-35 CCBBB  41-45 DDBDC 
          
6-10 BACCC 16-20 ADDBD 26-30 CDDBD 36-40 DBDBB 46-50 BBDCA 
51.D  52.C  53.D  54.B  55.B  56.B  57.C  58.D  59.C  60.C 61.D  62.B  63.D  64.B  65.B  66.C  67.C  68.D  69.D  70.C 71.C  72.D  73.C  74.B  75.B  76.A  77.B  78.A  79.C  80.C   81.B  82.B  83.A  84.A  85.B  86.C  87.B  88.D  89.A  90.D 91. A  92.D  93.C  94.A  95.B  96.A  97.C  98.C  99.C  100.D  

123
最新回复 (0)
返回
免责申明:本站点所有资源来自互联网网友发布,如侵犯您的合法权益,请联系zzjfuture@gmail.com,我们立刻处理。 @2010-2020 技术支持: 成都软件开发